1984.jpg
84-1.jpg

__________________________________________________________________________________________________________________________

500-2.jpg

Oscar Laureys, de meesters Nestor, Arsène en ikzelf waren lid van de luchtbescherming. Dit betekende dat wij regelmatig moesten controleren of alle vensters en deuren van alle gebouwen in het dorp extra afgeschermd waren zodat geen licht naar buiten kon schijnen. Wij vonden dat niet altijd nodig en op een keer, dat we ons gingen warmen bij boer Picavet in plaats van onze opgedragen taak te vervullen, werden we betrapt door de Duitsers.

Een van de volgende dagen moest ik mij, als groepschef, gaan melden bij de Kreiskommandtur in Sint-Niklaas. Gelukkig kwam ik er met een beris-ping vanaf. 

Om de geallieerden tegen te houden, hadden de Duitsers in 1944 de polders onder water gezet en hadden ze ook de brug over de Geule afgebroken en vervangen door zware poutrels zodat alleen voetgangers over de Geule konden. In de eerste wereldoorlog hadden de Duitsers ook al de polders onder water gezet.

Prudent Weemaes ( De Kluize)  www.dekluize.be

Schooljaar 1984 - 1985, v.l.n.r. : X, X, Maria Vernimmen, X, Christiane

Kessels, Lutgard Weemaes, X. 

__________________________________________________________________________________________________________________________