2014.jpg
123.jpg

Meerdonkenaren, geboortejaar 1953, bezoeken Antwerpen.

_________________________________________________________________________________________________________________________ 

IMG_06291.jpg

Tijdens het voorlaatste weekend van juni organiseerde de Erfgoedcel Waasland het Verzameldingenweekend, waarbij Wase erfgoedverzamelaars hun passie deelden met het publiek. Op 32 locaties in Meerdonk ,Beveren, Lokeren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene en Temse kon je een bezoek brengen aan kleine en grote tentoonstellingen met stukken uit privécollecties.
"Voor Verzameldingen liet Noël De Cock je binnenkijken in de dorpsgemeenschap van Meerdonk van 1900 tot 1978. Via foto’s, documenten en voorwer-pen kwamen alle aspecten van het dorpsleven aan bod.
"Noël De Cock is al sinds jaar en dag gefascineerd door de geschiedenis van Meerdonk. Postkaarten, foto’s van het dagelijks leven, oorlogsmemorabilia of 19de-eeuwse bidprentjes… het zijn slechts enkele van de stukken die hij doorheen de jaren verzamelde, om het leven van vroeger te kunnen vasthou-den. Veel stukken bewaart hij omdat niemand anders het zou doen............" (uit het boekje uitgegeven tijdens het verzamelweekend)

__________________________________________________________________________________________________________________________

Dit was 2014

- 4 januari: leerlingen van "Gom" en muzikanten van de Koninklijke fanfare St Cecilia trokken door de straten om drie-koningen te gaan zingen.

- 5 januari: nieuwjaarsconcert door de Koninklijke fanfare St Cecilia in de St.Corneliuskerk. Aansluitend nieuwjaarsmaal in zaal Astoria.

- De nieuwjaarsviering van okra Meerdonk begon met een herdenkingsmoment voor de overledenen van het voorbije jaar. Daarna bingo en taartje.

- 19 januari: Paul Vereecken en dochter Nele waren te Gast bij Davidsfonds Sint-Gillis-Waas met "Toast Literair".

- 30 januari: leerlingen van "Gom" en "Wegwijzer" kwamen gedichtjes voordragen voor een aandachtig luisterend Okra publiek.

- De chiro van Meerdonk bakte meer dan 1600 wafels. In de Saleghemkring en thuis konden de mensen kiezen tussen wafels met slagroom, kriekjes of     suiker.           

- 25  jaar geleden  werd de OLM, "Oud Leiding Meerdonk" chiro, opgericht in Meerdonk .Oud-leiding en huidige  leiding hielden in de Saleghemkring hun     jubileumfeest.      

- In het voorjaar werd de geboorteboom geplant. In Meerdonk waren er vorig jaar 19 geboorten en 8 overlijdens.    

- Gemeentewerkman Marcel Kessels ging met pensioen.

- Leerlingen van Gom en de wegwijzer verzorgden op 28 februari en 1 maart voor  ouders en familie een mooie musical: "muzikale voorstelling doorheen   het sprookjesbos".

- 14 maart: de jeugd-carnavalstoet ging door de Meerdonkse straten.

- 6 April: E.H.Van Steen werd ingehuldigd als pastoor van Meerdonk.

- Op 25 april vond de 37e concertavond plaats van de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia.  

_________________________________________________________________________________________________________________________